torstai 10. syyskuuta 2009

Jai Mombasaan, vain paiva elamaa

Afrikan matkaajien tie on viennyt jo takaisin Kenian puolelle, Mombasaan. Rinkan pohjalta loytyi kuin loytyikin viela Kenian shillinkeja ja tilillakin oli viela rahaa, joten kavimme ostamassa ensimmaisen luokan liput Rift valley expressin junaan. Tana illalla suuntaamme siis takaisin kohti Nairobia yojunalla, hintaan pitaisi kuulua niin illallinen, aamupala kuin makuupaikatkin. Innostuneina ja jannittyneina odotamme mita tuleman pitaa, eraat matkalla tapaamamme reissarit kehuivat kyseista junamatkaa kovasti. Janna nahda onko toiminta parempaa kuin aina niin luotettavilla Valtion Rautateilla. :)



Darista matkasimme siis tiistaina Tangaan. Ihmetykseksemme bussi lahti aivan taysin ajallaan, ja saavuimme jopa aikatalusta edella perille! Tilanne sentaan tasoittui jatkaessamme Tangasta kohti Mombasaa seuraavana paivana, talloin Tahmeed-yhtion bussi lahti "vain" 1h 45min myohassa. Tanga vaikutti parhaat paivansa nahneelta pikkukaupungilta. Keskustaa halkoi junarata, joka ei kuitenkaan ollut enaan pitkaan aikaan ollut kaytossa. Majapaikkamme oli naurettavan halpa hotelli merinakoalalla, n. 3e per nena sisalsi jopa oman kylphuoneen, tosin viehattavan vihrealla katolla, ovella joka ei menyt kiinni ja omalla kotielaintarhalla. Talsimme illalla Tangan jahtiklubille uimaan ja vietimme muutenkin leppoisaa paivaa voimia keraillen. Yksi paiva tuntui riittavan vallan mainosti Tangaan tutustumiseen, bussia odottaessamme paasimme jopa hieman nakemaan ja kuulemaan paikallisten kylahullujen sielunelamaa.



Vuorokauden verran ehdimme viettaa aikaa Mombasassa, ja on tavallaan kovin tuttua olla taas Keniassa. Heti bussista taksiin paastyamme kuski alkoi laulaa jo viime visiitilla tutuksi tullutta rallatusta - kotoisaa. :) Taalla olemme kuitenkin ensimmaista kertaa saanneet kannoillemme roikkumaan katulapsia, ja kerjalaisia tuntuu olevan enemman kuin aiemmissa paikoissa. Tanaan vierailimme Old Fort Jesuksen linnoituksessa ja katselemme kaihoisasti Intian valtamerta viimeista kertaa talla eraa. Lampoa riittaa, mutta pikkuhiljaa ajatukset alkavat siirtya kohti Suomen syksya.

1 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Jos on junamatkalla aikaa niin Voissa voi käydä vetämässä mandazit tai samosat.

Lähetä kommentti