lauantai 5. syyskuuta 2009

Paratiisisaaren tunnelmia

Sansibarin paratiisimaisella saarella ollaan vietetty kohta viikon verran aikaa, ja taytyy sanoa etta nama paivat ovat tuntuneet todelliselta lomalta. Alkuviikolla maanantaista torstaihin saimme majoittua Nieminen residencessa jossa kaikki sujui ihanan vaivattomasti eika, kumma kylla ollut kielen kanssa vaikeuksia. ;) Tiistaipaivan vietimme tutustuen saaren historialliseen keskustaan, Stone Towniin. Eksyimme monesti viehattaville kapeille kujille arabialais-intialais-afrikkalaistyylisten talojen lomaan ja kavimme orjaluolissa ja jopa museossa!

Keskiviikkona olimme mausteretkella, eli paasimme nakemaan miten kaikki ne maustehyllyn tutut mausteet kasvavat. Tiesitteko esimerkiksi, etta kaakaopavut eivat oikeasti ole papuja, vaan hedelman siemenia jonka malto on muuten oikein maukasta, itse siemenet eivat tosin kovin hyvia sellaisenaan, Konsta osaa kertoa. :) Maistelimme myos monenlaisia hedelmia ja paasimme ensimmaista kertaa uimaan Intian valtamereen. Illalla olimme syomassa perinteista Swahililaista ruokaa, joka oli todella hyvaa! Paikka oli viehattava, istuimme lattialla tyynyilla ja ruokailuamme saesti paikallinen live musiikki, taarab.

Nyt meilla onkin menossa jo neljas paiva kun paastaan nauttimaan naista ihanan valkoisista hiekkarannoista. Torstaina suuntasimme nimittain saaren pohjoiskarkeen, suomalaisen omistamaan, madventuresissakin mainittuun Kendwa Rocksiin. Majoitumme bandassa, eli puumokissa yhden jenkkipojan kanssa jonka tapasimme bussissa matkalla tanne. Eilen olimme snorklaamassa Mnemban saaren tuntumassa, kaloja oli mielettoman paljon ja monenlaisia. Itse saarelle ei kuitenkaan saanut menna silla se oli yksityinen ja suojeltu, pelkka rantautuminen olisi maksanut 300$! Snorklailun jalkeen lounaaksi tarjoiltiin mantereella rannalla grillattua tonnikalaa, joka oli erinomaista. Aurinko paistoi, ja yksi jos toinenkin sai illalla huomata ihon punottavan.

Tanaan on torstaisen taysikuun kunniaksi taalla kuuluisat Full moon partyt, joten jaamme odottamaan iltaa suurin odotuksin. Huomenna joudumme jattamaan rannalla lohoilyn ja jatkamme matkaa ensin takaisin Stone Towniin ja edelleen Dar es Salaamiin, jossa seuraava majapaikka lienee Paivin ja perheen luona.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Snorklailu Mnemballa kannattaa aina, kun siellä päin sattuu liikkumaan.

Anonyymi kirjoitti...

Paljonpa olette ehtineet, jopa lähettää kortteja kotimaahan, mutta nuoret jaksaa. Kiitokset tänä päivänä perille saapuneesta korttitervehdyksestä. Meillä täällä jatkuvat kesäiet kelit eli sadetta ja paistetta eikä yhtään lunta. Aalto-yliopisto on sitten käynnistynyt. Opiskelijat kinastelivat keskenään avajaisten ohjelmasta ja pukukoodista, teekkareilla kuulemma liian viralliet asusteet ! Myös bileiden ohjelmat järjestelyt ovat olleet kiistan aiheina. Kun tulette takaisin niin tekin pääsette ottamaan aktiivisesti kantaa. Muistakaa edelleen elää ihmisiksi ja sovussa keskenänne ja ympäristön kanssa, juoda pulloVETTÄ ja pitää rahat, passit ja matkaliput paidan alla !
Muistuttaa albergan pappa

Lähetä kommentti