maanantai 7. syyskuuta 2009

Viimeistä viikkoa viedään

Hellurei! Dar es Salaamissa ollaan nyt toistamiseen matkan aikana ja tällä kertaa hieman erilaisissa oloissa kuin viimeksi. Keskiluokkaisen tansanialaisperheen majassa elo on vaihtunut Putkosten perheen residenssiin ja omat sängyt, sauna sekä puhtaat pyyhkeet kelpaavat likaisille ja väsyneille matkaajille erinomaisesti.

Kendwan täyden kuun juhlat onnistuivat hyvin akrobaattiesityksen, humalaisten reissaajien, lipevien paikallisten, suomalaisten hoitsujen sekä halpojen juomien siivittämänä. Juhlien jälkeisissä rapsakoissa mutta reippaissa tunnelmissa jatkoimme matkan tekoa siis sunnuntaiaamuna. Ensin minibussilla Kendwalta Stone Towniin, jossa otimme pienet power napit Niemisten luona ja sitten iltapäivän viimeisellä lautalla Dariin. Vaikka edellisen illan ohjelma oli venähtänyt molemmilla aamuun asti niin matkustuspäivä sujui yllättävän helposti eikä matkapahoinvointiakaan näkynyt lukuun ottamatta lautalla meitä vastapuolella istunutta muslimimiestä.

Tänään kävimme Darin keskustassa ihmettelemässä ja matkamuistoja ostamassa eikä kaupungissa kyllä juurikaan enempää nähtävää ole. Afrikkalaisen suurkaupungin hulinaa, järkyttäviä ruuhkia ja raksamiehen kädentaitojen tarpeessa olevia taloja. Huomenna matka jatkuu heti aamusta bussilla Tansanian rannikkoa pitkin pohjoiseen, Tangan kaupunkiin. Bussifirma vaihtuu taas ja seuraavana testissä on Scandinavian Express, jolla ei nimestä huolimatta ole mitään tekemistä skandinaavien kanssa, mutta herättää kuitenkin kotoisen positiivisia ennakkotunnelmia matkaajissa.

Seuraavien päivien aikataulu ja majoitusratkaisut ovat vielä hieman keskustelun aiheena. Kuitenkin Tangasta jatketaan edelleen Kenian puolelle Mombasaan, jossa tarkoituksen on ehtiä ilmeisesti torstai-iltana lähtevään yöjunaan Nairobiin. Hieman alkaa jo tuntua että kotimatkaa tässä tehdään, sillä enää vajaa viikko jäljellä Itä-Afrikan ihmeitä ja sähköpostitkin täyttyvät jo kummasti arjen askareita huutavista posteista. Hakuna matata mielessä (toivottavasti myös kurssien vetäjillä) aiomme kuitenkin nauttia iloisesti vielä viimeisistäkin päivistä. Ohessa jokunen kuva viime viikolta:






Onnelan maanantai Darissa

Liikunnan tarpeessa Sansibarin Kendwalla


Pippurit luonnossa



3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Moshista lähetetyt etanapostikortit ovat saapuneet tänään Espooseen. Ajelkaahan pole-pole loppuun asti.

Päivi kirjoitti...

Kiva kun olitte kylässä. Hyvää loppumatkaa!

Leena Putkonen kirjoitti...

Moi! Päikkis vinkkas teidän blogista! Kiva, kun jaksatte kirjotella. Pitää perehtyä, jos matkavinkkejä löytäs.

Sen verran pitää rakasta Dariani puolustaa, että siellä 9 kk asuneena voin sanoa, että se vaatii vähän aikaa ja paneutumista ja sitten koukuttumista. Jouluna 1 kk tarkotus viettä äsuurimmaksi osaksi juuri kyseisessä kaupungissa. Kigambonin biitsit maastopyöräily slummeissa (eli normihoodeilla) kutsuu! Jesh!

Leena

Lähetä kommentti