maanantai 31. elokuuta 2009

Aitoa menoa


Terveiset Sansibarilta! Majapaikka on löytynyt Niemisten perheen luksustalosta, jossa molemmille on varattu oma huone ja sanky. Ainakin se tuntuu luksukselta viime yön Dar es Salamin keskiluokkaisen perheen luona vietetyn yön jälkeen.
Matka Moshista Dar es Salamiin sujui hyvin sillä vaihldoimme bussiyhtiötä edellisen matkan kuljettaneesta Akambasta luksuslinja Dar Expressiin. Vaikka hinta kohosi hieman edellisestä kyydistä niin tarjolla oli elokuvia ja virvokkeita ja Dariinkin saavuimme kolmelta iltapäivällä vain reippaan tunnin aikataulusta myöhässä. Vastassa meitä oli parhaat paikalliset ystävämme, Pihlan entisen lukion tansanialaisen kummikoulun ex-rehtorin tytär Hildegard ja hänen miehensä Erick, joiden perheen luona majoituimme viime yön.
Oli todella mielenkiintoista kurkistaa keskiluokkaisen tansanialaisperheen kotiin ja elämään, ja taas meitä kohdeltiin kuin arvokkaita vieraita. Lounaaksi tarjottiin ugalia ja kanaa, valokuva-albumeja käytiin läpi, rakenteilla olevaa omaa taloa esiteltiin sekä paikallisessa ulkoilmapaikassa syötiin nyama chomaa ja paistettuja banaaneja! Ylhäällä kuva illanvietosta.
Meille tarjottiin yösija heidän makuuhuoneestaan, joka olikin aikamoinen lovenest: 120cm leveä, hyttysverkkoineen ja vaaleanpunaisine lakanoineen. Viime yön kruunasi omat ja naapurin kukot jotka aloittivat laulun 3.00, muslimien rukouskutsu 5.00 , perheen kissa joka hyökkäili sänkyyn yön mittaan useasti sekä lariamin siivittämät villit unet. Kuitenkin aamulla silmät aukesivat totuttuun tapaan kuuden jälkeen ja aamupalan jälkeen saimme kyydin Erickiltä Darin keskustaan, josta hyppäsimme Sansibarin lauttaan.
Nyt olemme siis Sansibar Townissa, jossa vietämme luultavasti pari seuraavaa yötä. Sen jälkeen on suunnitelmista päräyttää full moon partyt käyntiin pohjoisen valkoisilla hiekkarannoilla. Sää on viimein sitä mitä Itä-Afrikalta odotimmekin, eli kuumaa ja kosteaa!

2 kommenttia:

Olli kirjoitti...

Vai Hildegard.. Joko niitä norjalaisia on näkynyt?

Vaikuttaa hyvältä matkalta noin muuten! Mitä nuo bussimatkat maksaa siellä yleensä? Majoituksista ette vissiin oo juurikaan makselleet. Sopiiko Afrikka köyhän teekkarin budjetille siis? Jotain matkaa vois kehitellä loppuvuoden kuluksi..

Suomessa puskee vaan tenttejä ja fukseja, taas. Mä oon varmaan enemmän pihalla joka vuosi, kun urpot kone-isot tuli sihteeristössä kyselee oonko eksynyt :D 4. vuosi ja silleen.

Aitoa matkan jatkoa ja pysykää kuumina ja kosteina!

(Hieno kuva tuossa Kilingi-jutussa :D)

Konsta kirjoitti...

Ruotsalaisia ja norjalaisia täällä on kyllä tullut joka kadunkulmassa vastaan niin ettei pää meinaa aina ehtiä mukaan.

Bussimatkojen hinnat vaihtelee paljon riippuen firmasta. Ensimmäinen matka Nairobista Moshiin oli 10e ja jälkimmäinen Moshista Dariin noin 15e vähän paremmalla bussilla. Muuten täällä kyllä on kohtuullisen edullista elellä noin ruokien ja majoitusten kannalta, mutta jos jotain spesiaalia kuten safaria, vuortenvalloitusta, sukeltelua tms. haluaa harrastaa niin saa varautua maksamaan vähintään n. 100$ päivältä. Turisteja myös koitetaan koijata joka välissä ja siihen saa kyllä varata matkabudjetista jonkin verran.

Tsemppiä teekkarihulinoihin! Täältä tullaan vähän jäljessä mukaan mutta luultavasti vauhdilla rinnalle ja ohi.

Lähetä kommentti