lauantai 22. elokuuta 2009

Hautavajoamasta kohti korkeuksia

Kolme paivaa elainten bongailua takana, kylla kannatti! Vaikka ei ihan koko "the big five" -sakkia nahtykaan, niin saaliitaan nauttivat leijonat korvasivat sen monin kerroin. Seeproja, kirahveja, gnuita, antilooppeja, gaselleja, krokotiileja, virtahepoja, norsuja, gepardeja, puhveleita ja liuta kaikenvarisia lintuja ja liskoja. Ei ollenkaan huono saldo kolmelle safaripaivalle!

Majoitus tapahtui ihan Masai Maran luonnonpuiston liepeilla telttamajoissa, taydellisen pimeyden keskella hyenojen ulvoessa yolla. Paikka oli kuitenkin oikein kodikas, suihkusta tuli jopa haaleaa vetta ja Masai-soturit vartioivat telttoja oisin leijonien varalta, joten oli oikein turvallinen olo. Meita oli liikkeella jopa kolmen safariautollisen verran, yhteensa kolmetoista nuorta matkaajaa. Kaikki muut puhuivat englantia aidinkielenaan, joten siina ei suomalainen aina meinannut heittaa teravia kommenttejaan valiin. Seura oli kuitenkin mukavaa ja kuskiltamme saatiin kuulla paljon mielenkiintoisia asioita elaimista, muista turisteista ja Keniasta.

Kaiken autossa istumisen ja seisomisen jalkeen odotamme oikein innolla huomista, jolloin (puolen paivan matkaamisen jalkeen tosin) paasemme vaeltamaan Mt. Kenian rinteille. Heti aamusta tapaamme oppaamme taalla Nairobissa, kantajat ja kokin vuoren liepeilla. Tiedossa on nelja paivaa lisaa upeita maisemia, toivottavasti jopa 4985m korkeudesta! Pipot ja hanskat rinkassa olemme valmiita matkaan.

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Olette tainneet ottaa koko alkuasukaskylän mukaan.

Oikealla retkellä jokainen suomalainen kantaa omat tavarat (ainakin ylös) ja laittaa omat safkat.

Opastakaan ei tarvita, menee vaan huippuja kohti ja muistaa että Lenana Point on niistä se kolmanneksi korkein.

Antoisaa vuoristoretkeä ja toivotaan että kelit ovat kirkkaat!

Junnu kirjoitti...

Kohti myrskyisiä vuoria! ;)

Anonyymi kirjoitti...

Eipä taida vuorella olla vielä wlania tai nettikahviloita, kun ei ole tänne uusia raportteja ilmestynyt. Tässä kuitenkin Pihlan tekstari tänään klo 13:56:

"Terveisiä vuorenvalloittajilta! Auringon nousu huipulla, 4985m, oli käsittämättömän kaunis - kokemus hakee vertaistaan! Nyt on voittajafiilis, mahtava reissu."

Hyvää matkaa ja paljon uusia kokemuksia tästä eteenpäinkin!
Pekka

Lähetä kommentti