maanantai 17. elokuuta 2009

Rinkka selkään ja menoksi!

Vieressä kello tikittää jo uhkaavasti ja enää siis nelisen tuntia koneen lähtöön aikaa. Valmistelut alkavat olla loppusuoralla ja monta viikkoa stressanneet paita-, housu-, hattu- ja kynsilakkakriisit alkavat pikkuhiljaa ratketa. Jäljellä on enää kämpän siistiminen siihen kuntoon, että möröt ei kävele vastaan takaisin tullessa.

Tunnelmat ovat tällä hetkellä aika odottavat, vaikka toisaalta ei oikein tiedä mitä odottaa reissulta. Pidempään on ollut jo mielessä, että joskus pitäisi Afrikkaan palata, ja nyt viidentoista vuoden tauon jälkeen se näyttää uhkaavasti toteutuvan, tosin vain kuukaudeksi. Myöskin tällä kertaa pitäisi selvitä omillaan, eikä riitä enää isän ja äidin seuraaminen ja valkoisen volvon takapenkillä hiljaa istuminen.

Saavumme Nairobiin tiistaina aamukuudelta, josta hostelli on varattu kahdeksi yöksi. Sen jälkeen mitään varauksia emme ole tehneet, mutta alustava suunnitelma on käydä parin-kolmen päivän safarilla ehkä Masai Marassa ja sen jälkeen kiipeillä Afrikan toiseksi korkeimmalle vuorelle Mt. Kenyalle. Tämän jälkeen olisi tarkoitus siirtyä Tansanian puolelle, jossa kävisimme Pihlalle tutuilla seuduilla Moshissa, Kilimanjaron juurella. Sieltä pitäisi jatkaa sitten Sansibarille ja Dar es Salamiin, joissa huhujen mukaan olisi tuttavaperheiden kautta yöpaikat tiedossa. Lopuksi palailemme Tansanian ja Kenian itärannikkoa pitkin Mombasaan josta taas takaisin Nairobiin ja lentokoneeseen. Koko pakettiin on varattu 27 päivää, mutta tosiaan kaikki on vielä alustavaa ja aikataulut ja reitit saattavat muuttua vielä paljonkin.

Seuraava kirjoitus tulee kun on tullakseen, sillä täyttä varmuuta verkkoyhteyksien löytämisestä ei taida olla...Tervetuloa kuitenkin seuraamaan matkaa!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti