keskiviikko 12. elokuuta 2009

Lähtökuopissa

Joku viisas minua ystävällisesti varoitti ennen kuin ensimmäistä kertaa Afrikkaan suuntasin neljä vuotta sitten, että kun kerran sinne lähtee, niin pieni pala itseään jää tuolle kiehtovalle mantereelle. Oikeassa oli, sillä siitä hetkestä lähtien kun Suomen kamaralle palasin ekalta reissulta, tiesin että takaisin on vielä jonain päivänä päästävä. Erinäisten jäähalleihin liittyvien sitoumusten takia haaveet uudesta reissusta täytyi kuitenkin muutamaksi vuodeksi haudata, kunnes viime keväänä olivatkin mahdollisuudet taas avoinna. Mieli teki lähteä, mutta matkaseura puuttui. Jonain kertana kun matkakuume taas poltteli, niin kyseinen matkakohde tuli Konstan kanssa puheeksi ja hän lupasi lähteä kanssani reissuun jos vain kesätöitä jostain ilmaantuisi. Täytyy myöntää että yllätys oli silti iloinen kun kuulin töitä löytyneen ja sitä seurasi kysymys: “ joko oot aloittanut matkan suunnittelun?” Nyt yhtäkkiä lähtöön onkin enää alle viikko, enkä vieläkään meinaa uskoa että oikeasti ollaan lähdössä.

Onhan tässä matkaa valmistellessa kulunut ilta jos toinenkin, mm. matkareittiä suunnitellessamme ja itseämme sivistäen esimerkiksi safarieläinten salanimistä ja Karen Blixenin kohtalosta. Monenmoisia opuksia on tullut selailtua ja töissä luppoaika on kulunut kumman hyvin muiden matkakertomuksia lukiessa ja hostelleita tutkiessa. Vaikka tässä vielä on yhtä sun toista tehtävää ennenkuin hyppätään lentokoneeseen, niin mieli tekisi jo heittää rinkka selkään ja suunnata kohti päiväntasaajaa.

Niin ja blogimme nimi, hatujambo, on swahilia ja tarkoittaa: "meille kuuluu hyvää". Ollaan vankasti sitä mieltä, että muunlaisia terveisiä ei matkalta tarvitsekaan tänne koto-Suomeen lähettää. :)

1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jambo!
Olen Pihlan kanssa samaa mieltä, että Afrikka jättää jälkensä siellä kävijään. Siellä haluaa käydä uudestaan ja uudestaan. Afrikka ei jätä ketään kylmäksi. Siellä voi olla aurinkoista, kuumaa tai hiostavan kuumaa, sateista ja kylmää.
Toivotan teille lämpimän aurinkoista reissua.
Terveisin Tuula

Lähetä kommentti